petak, 14. listopada 2016.

Sirova torta od bundeve

 

I u jesen možemo jesti sirovo, a da je pritom jako ukusno i slatko. Inspiraciju za ovu nepečenu tortu sam dobila na jednoj radionici sirove hrane, a bundeva je trenutno vrlo popularna namirnica, njeno je doba, znači jedemo sezonski, slatko i fino.

Potrebni sastojci za torticu promjera 17 cm:

Podloga:

Krema:

  • 3 šalice bundeve hokaido
  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 1 šalica zobenog mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog maslaca
  • cimet
  • vanilija
  • * mjera za šalicu je od 2 dcl
Postupak izrade:
  1. Za podlogu u multipraktiku ili blenderu pomiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalup promjera  17-18 cm i stavite u hladnjak na hlađenje.
  2.  U blenderu potom izmiksajte bundevu, pa dodajte indijske oraščiće, maslac, med, mlijeko i začine po želji. Miksajte dok ne dobijete smjesu nalik finoj kremi. Izlijte je na podlogu i potom stavite u hladnjak ili u zamrzivač na 3h. Prije posluživanja izvadite u hladnjak oko 30 min.
  3. U slast!




Nema komentara:

Objavi komentar